Sidste SOS-Børneby i Gambia

Turen naermer sig sin afslutning og vi flyver mod en klimatisk forandring om faa timer. Vaek med sandalerne og paa med moonboot’sne.

Efter et par afslappende dage i Casamanche, drog vi mod graensen til Gambia for at tage hul paa de sidste indtryk – og et besoog paa den sidste SOS Boerneby. Rejsen gennem det sydlige Senegal, over graensen til Gambia og op til Serakunda naer hovedstaden Banjul, var relativ uproblematisk. Hookede op med et spansk par og delte en taxa. Paa min side var der lige plads til, at en Gambiansk kvinde paa 120 kg kunne presse sig ind – der er altid plads til en til i de taxaer. Under alle omstaendigheder bedre en pladsen som vores spanske ven havde faaet, op af vinduet. Paa taget af bilen var der fundet plads til en utaet pose med fisk som efter lidt tid begyndte at dryppe ned i hovedet paa, lad os kalde ham Manuel. Til sidst var han klistret ind i fiskesaft og sad og fedtede med den lille fugtklud som Stine saa venligt havde givet ham.

De sidste dage har vi nu tilbragt her i Fajara ved vandet og i gaar besoogte vi den sidste SOS Boerneby og overrakte dem den sidste store taske med boernetooj og fodbolde. Vi fik den store rundtur paa omraadet som vidste sig at vaere en enorm boerneby, men bygget op efter samme principper som de andre vi har besoegt. En af de markante forskelle her var dog, at de havde en laege og en klinik paa omraaedet. Meget af hans arbejde gaar bla. med at forebygge malaria blandt boernene. Vi proovede i gaar at uploade billeder fra stedet, men det kunne computeren ikke magte og Stine vil istedet goore det en af de naermeste dage.

Vi er nu maettet af indtryk og klar til at tage hjem. I slutningen af ugen vil vi uploade en raekke billeder fra turen og skrive et afsluttende indlaeg om vores oplevelser og samarbejdet med SOS Boernebyerne.

Indtil da er der mulighed for at svare paa et spoorgsmaal og vinde en stor kold fadool ved lejlighed. Spoorgsmaalet lyder:

Igennem det meste af Senegal er jeg blevet taget for at vaere/ligne en relativ kendt fransk fodboldspiller. Jeg bilder mig selv ind at det er paa grund af mine gazelleagtige bevaegelser, men sandheden er nok en helt anden.

Hvem er denne person?

Kim

Reklamer

3 responses to “Sidste SOS-Børneby i Gambia

  1. Det må være ham, der bruger hånden for at få det ønskede resultat.

    • Vi regner med at, vi igen skal til Gambia, og ville gerne besøge SOS børnebøgernes men mangler en Adresse?

      • Hej Peter. Det er desværre så mange år siden, at jeg ikke længere har adressen. Prøv evt at kontakte SOS Børnebyerne i Danmark. God tur! Kh Stine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s