Bøfler, bambushytter og korrupt politi

Det er begraenset, hvad der findes af wi fi, naar man er omgivet af bambushytter og stroemsvigt, saa i den seneste tid har det vaeret sin sag at blogge. I dag har vi gaaet langs stranden i tre kilometer for at komme til centrum i Cap Skiing paa graensen til Guinea Bissau, hvor der heldigvis fandtes en cyber cafe.

Som vi skrev i sidste indlaeg afspejler SOS-Boernebyerne de lande, de er i. I Marokko er husene minimalistiske, men indenfor er der masser af pynt i form af marrokanske taepper og billeder paa vaeggene. I Senegal er husene i SOS-Boernebyerne malet i staaerke farver. Til gengaeld er de mere spartansk indrettede og de baerer praeg af, at livet leves udenfor hjemmets fire vaegge.

Generelt har folk faerre penge i Senegal end i Marokko. Det er i hvert fald indtrykket, naar man bevaeger sig rundt i landet. Vi lejede en bil i Dakar og koerte St. Louis paa graensen til Mauritanien. Paa vejen krydsede vi flere landsbyer bygget af bambushytter og folk var meget ivrige for at saelge deres frugt og groent i vejkanterne. Kim var den opmaerksomme billist, der korte ind og ud imellem store gribbe, boefler og politibetjente der sprang frem fra buskads i ingenmandsland for at give fartboeder til hvide turister med penge. Its dangerous sir! Dont you know! You drive too fast! Dangerous! Jeg fablede hoejt om fodbolde og foraeldreloese boern, og tit resulterede det i, at politimanden blev bloed og hjertet og paastod, at han gav os penge i stedet for at tage? Ja, ja makker? Den er fin med dig. Du har nedsat boeden fra, hvad der svarer til 10.000kr. i danske penge til 5000! Kim har sat sig for at faa en boede i hvert land, men indtil videre ser det ud til at mislykkes i Gambia, hvor vi gaar local med de lokale og tager public transportation op ad kysten.

I morgen besoeger vi endnu en borneby i Senegal og tager mod Gambias kyst. Sidste Afrika-detination foer hjemrejse! Indtil da nyder jeg hvert sekund af farvede dragter, soede boern, bountystrande, sol, laesning og godt selskab!

Stine

Reklamer

2 responses to “Bøfler, bambushytter og korrupt politi

 1. Hanne Plesner

  Kære begge to.
  Jeg kan kun anbefale at i nyder solen og varmen inden i rammer et Danmark med sne og kulde.
  Knus til jer begge fra
  Hanne

 2. Hvad så der!
  Spændende læsning, og det lader jo til at turen indeholder alt det et eventyr består af – masser af problemer og alternative løsninger på dem. Jeg ønsker jer en god videre færd, og glæder mig til at høre røverhistorier, når i er kommet sikkert hjem igen! En ting jeg selv har erfaret – det holder max med sol og varme omkring juletid …

  Bon voyage

  kh. Søren

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s